Saturnov obrat v direktno gibanje

Saturnov obrat v direktno gibanje

Po štirih mesecih retrogradnega potovanja se Saturn obrača nazaj v direktno gibanje. To je Saturnovo zadnje potovanje skozi znamenje kozoroga.

Stopinja današnjega obrata nas lahko spominja na februar 2020, ko je Saturn prvič prepotoval enake stopinje predno je stopil v znamenje vodnarja mesec dni kasneje. Spomini na februar so lahko ponovno prebudijo, nedokončani posli ali dogodki lahko sedaj doživijo svoj sklepni epilog. Na globalni ravni se je tisti čas pričela epidemija novega koronavirusa.

Še zadnjič torej Saturn potuje po znamenju kozoroga, naslednjič bo to šele leta 2047. Vsi kozorogi si bodo lahko oddahnili, to so bila tri leta preizkušenj, različnih testov in odrekanj.

Vsak izmed nas lahko povzame, kaj mu je Saturn pomenil v teh treh letih. Saturn ne pozna bližnjic, le dolgo in trdo delo z veliko mero vztrajnosti. Kdo ve, lahko nas tudi nadgradi v nečem, kar nam bo dalo posebno mesto na hierarhični lestvici uspeha, priznanja in časti.

Notranje strukture, ki smo jih pridno dodelali in preoblikovali v zadnjih štirih mesecih, kot recimo naši načrti in cilji, lahko ponovno dobijo zeleno luč. Prva ovira na cesti je že kvadrat med Saturnom in Marsom. Ta dinamična sila nam lahko naježi kožo. Omejitve, blokade, frustracije, jeza so le nekaj teh možnosti. Pomnožimo to na četrto potenco, sedaj ko je Mars retrograden. Ta dinamična dvojica je bila prvič aktivna konec avgusta, in danes se ponovno srečata in merita svoje mišice, ko bo prvi zmagal. Če se nekaj danes sviži, potem lahko vemo, da sta bila tedva posredi. Njun naslednji kvadrat bo januarja 2021, ko bosta oba planeta v direktnem gibanju.

READ NEXT  Polna luna v ribah 2020

Sabijski simbol za Saturnov obrat je » bitja narave plešejo v meglici vodnega slapa.«

Misli za samorefleksijo:

• Lahkotno šviganje skozi življenje brez skrbi in pomisleka.
• Ignoriranje odgovornosti, kjer je to potrebno.
• Brez stika z realnostjo.
• Dopusti si ples z življenjem in sprejmi vse izzive, ki so na poti.
So tukaj, da te nekaj naučijo in obogatijo.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sagittarius
Transits

Sun in Sagittarius

The sun moves into Sagittarius later in the afternoon. What a relief; after a period of Scorpio intensity and Mercury retrograde in Scorpio, a ray of light shines through our lives again.

Read More »

Book a reading

I offer a variety of astrological chart readings both in person or online