Retrograden Mars v ovnu 2020

Pa smo le dočakali težko pričakovano Marsovo retrogradnost. Od 00:22 se Mars navidezno s stališča Zemlje navidezno pomika nazaj na poti okrog Sonca.

Mars je vstopil v ovna konec junija in bi kmalu prestopil v ležernega bika, če ni bi moral na vsake dve leti obrniti svojo smer in tako bo Mars zaradi te retrogradnosti ostal v ovnu kar vse do konca leta, kar pomeni, da bo ostal kar šest mesecev v svojem domu, kjer najbolj prvinsko izraža svoje glavne značilnosti tega znamenja.  Dodati je potrebno, da se je zadnja Marsova retrogradnost zaključila na zadnjih stopinjah kozoroga v začetku septembra 2018, tako da je sedanja retrogradnost močno povezana prejšnjo. Teme, katere so nas takrat obremenjavale z avtoritetami vseh vrst (kozorog), strahom pred uspehom ali neuspehom, odgovornostjo (le nekaj kozorogovih tem), bo Mars v ovnu ponovno preveril za čas njegove retrogradnosti. To vidimo že v našem vsakdanjiku: represija, omejitve, zavajanja vseh vrst in Marsov napad in odgovor na vse to. In to bo šele začetek Marsove frustracije do sredine novembra. Mars je močna jangova, moška energija, ki se mora projecirati navzen v obliki akcije (in reakcije). Mars je odločen bojevnik, ki vedno ve kaj počne. Nič ga ne ustavi, pa četudi gre čez vse prepreke in s tem uporabi svoje mišiče za dosego svojih ciljev. V domačem ovnu so te Marsove kvalitete le še toliko bolj izrazne. Mars je naša volja, »mojo« (v angleščini), da se poženemo za naše cilje, in še posebej takrat, ko potrebujemo včasih za dosego svojih ciljev veliko zanosa, elana in posebne moči.

Zato  Mars na vsake dve leti naleti na veliko oviro v obliki retrogradnosti, saj so vse sile sedaj uprte v notranjost, ne pa na zunanjost. Mars, ki je tako rad proaktiven, živ v dejanjih, se sedaj z vso svojo gorečnostjo obrača navnozeter in to ga utesnuje, mu daje občutek ujetosti, velike nemoči. Ker Mars operira z našimi moškimi, naj ne bo presenečenje, če se bodo naši partnerji, moški počutili bolj klavrno, kot da imajo oblečen prisilni jopič. V moškem ovnu je to še bolj ojačano. Zato drage dame razumite stisko moških, dajte jim več osebnega miru, več prostora, da se zavlečejo v svojo jamo, pa četudi bo to obdobje dveh mesecev. To še posebej velja za ovne, rake, tehnice, kozoroge ter posredno tudi za device in škorpijone.

READ NEXT  Modra luna in vsi sveti

Kako lahko pozitivno obrnemo Marsovo retrogradnost? Da preverimo naše kratkoročne in dolgoročne plane, vizije in cilje. Kaj lahko izboljšamo? Kaj smo do sedaj spregledali? Katere spremembe lahko vnesemo v naše vsakodnevne aktivnosti. Kje se moramo ustaviti, kje moramo izpreči? Retrogradnost Marsa ni naša kazen, ampak izjemna priložnost, da vidimo stvari iz drugačne perspektive. Da vse tisto, kar nam do sedaj ni šlo, se ni uresničilo, da zares vidimo večjo sliko, in ko bo Mars ponovno direkten tudi dejansko uresničimo tam, kjer to potrebujemo ali želimo.

Retrogradnost nam daje tudi priložnost, da se ustavimo, kjer prehitro divjamo skozi življenje, na tistih področjih, kjer preskakujemo ovire, ne da bi pomislili na vse morebitne posledice. Retrogradnost nas uči božje potrpožljivosti, še posebej v ovnu.  

Kolektivno nam bo ta retrogradnost pokazala epilog letošnjega konfuznega dogajanja. Kaj je bil smisel leta 2020. Vsak si lahko sam zase odgovori nato vprašanje. In tu je tudi vrlina Marsove retrogradnosti: kaj je prav in kaj je narobe ter neuničljiva potreba po naši pravici do svobode.

Mars bo kmalu ponovno trčil ob Saturna in nato še Plutona, svojo višjo oktavo Marsove energije. Dogodki, ki smo jih spremljali konec Avgusta, bodo ponovno razplamenili v jeseni.

Za konec naj rečem, kljub vsemu zunanjemu dogajanju, nas Mars ponovno povezuje z našo pristno močjo. Naj nas ne motijo toliko zunanji faktorji (teh bo ogromno vseh vrst), kot pa naša odzivanja na vso bodoče dogajanje. Mars je tudi naša jeza, agresija. Kako naj to izrazimo na bolj konstruktiven in pozitiven način. Vesolje nam sporoča, da lahko urimo svoje mišice (oven) na bolj produktiven umirjen način.  Najdimo svoje ventile, ki nam bodo pomagali spustiti naše frustracije in nemoči. Prizemljimo se, saj to v času, ko imamo veliko ostalih retrogradnih planetov, tudi res potrebujemo.

 »Kontroliramo lahko le tri stvari v življenju: naše misli, podobe, ki jih vizualiziramo, ter naša dejanja.« Sami odločamo, v kaj postajamo.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Book a reading

I offer a variety of astrological chart readings both in person or online