Oktober se je pričel s polno luno v ovnu

Oktober se je pričel s polno luno v ovnu in včeraj je Pluton obrnil svojo smer ter je sedaj v direktnem gibanju. Kar je zanimivo pa je, da je Pluton na stopinji, ki jo je imel, ko se je zgodila glavna poravnava med Plutonom in Saturnom januarja 2020. Dogodki, ki smo jim bili priča pozimi 2020, sedaj dobivajo svoj sklepni epilog. Ne samo na globalni ravni, tudi na osebni ravni.

Pluton v retrogradnem gibanju je premleval marsikaj, predvsem se je dobro počutil, saj Pluton ne mara zunanje izpostavljenosti, ampak je najraje skrit, v globinah naše duše.  Kaj smo v obdobju petih mesecev predrugačili o sebi in svetu, ki nas obdaja? Kakšen napredek, preskok v zavesti smo dosegli? Iskanje po globini naše duše ni nikoli enostavno, za to je potreben svoj čas in prostor.

Merkur je že v škorpijonu, vlada mu Pluton, in naslednjo sredo bo pričel svojo zadnjo retrogradno pot v tem letu. Dokončajmo kar lahko v tem tednu, nato bo Merkur pomešal, razmešal, založil ali odpovedal naše načrte, pogodbe, dogovore ali nove podvige. List je kar precej dolg.

Da bo oktober še bolj astrološko pester, bo poskrbel tudi Mars, ki se vse bolj bliža Zemlji in bo na dan Merkurjevega obrata najbližje Zemlji, s tem pa tudi najbolj viden na večernem obzorju, kot oranžna krogla. Upajmo le, da nam bo vreme milo, in se lahko zazremo v večerno nebo.

 

READ NEXT  Polsenčni mrk v kozorogu 2020
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Book a reading

I offer a variety of astrological chart readings both in person or online