Merkurjev obrat in Marsova opozicija s Soncem

Mercury
Medtem ko se danes bližamo astrološki opoziciji med Marsom in Soncem, planet Merkur praktično stoji na mestu, in se bo v zgodnjih jutranjih urah še zadnjič v tem letu obrnil v retrogradno smer.
 
Prihaja čas zmede, kjer se vse postavi na glavo, ali nič ne gre tako, kot smo si zastavili in želeli. Prihaja test naše vdržljivosti, vztrajnosti, da se v tem tritednskem obdobju osredotočimo na stvari, dejanja, katerim Merkur retrograden vlada.
 
Ko kateri koli planet našega osončja s stališča Zemlje navidezno stoji na mestu, se čas na Zemlji ustavi oz. ne poteka na način, kot smo ga vajeni. V nas se naseli notranji nemir, dvom, komunikacijski šum med ljudmi je še bolj izrazit. Kar sem želel povedati, se je napačno slišalo, razumelo in tolmačilo. Navsezadnje Merkur vlada našim mislim, logičnem razmišljanju, govoru. Za tiste, ki imate direkten Merkur v svojih rojstnih kartah, so taki premiki Merkurja bolj občutni, kot za nekoga, ki ima retrograden Merkur v svoji karti.
 
Pomaga, da se notranje uglasimo vsakič, ko na nas pritisnejo zunanji sprožilci. Danes še posebej, saj je bojeviti retrograden Mars najbližje Zemlji. Naš notranji sprožilec lahko z lahkoto eksplodira, dovolj je že majhna kaplja čez roba smodnika. Ti dejavniki niso tako enostavni, pa vendar nas vsakič znova učijo notranjega izmojstrovanja, ko spodletimo. Navsezadnje, vsak retrograden planet je priložnost za rast in ne obtoževanje samega sebe.
 
Kaj početi v obdobju retrogradnega Merkurja?
 
Kot prvo, ne podpisujemo za nas pomembnih pogodb, načtrov, aktivnosti. V tem času odložimo selitve, ne kupujemo novih jeklenih konjičkov (z retrogradnim Marsom še toliko bolj), telefonov, vsega kar vlada komunikaciji prevoznih sredstev in telekomunikaciji. Naši obstoječi telefoni se lahko bolj kvarijo, prihaja do izpadov ali komunikacijskega šuma. Zato je retrograden Merkur tako nadležen. Na glavo postavi praktično naš ljubi vsakdanjik!
 
Bistvo retrogradnega Merkurja pa je nekje drugje. Da ustavimo to zemeljsko divjanje, da dobro premislimo, če potrebujemo nov telefon vsako leto…in tisto, kar se najbolj izogibamo…pogledati sebe navznoter. Tukaj nas retrograden Merkur lepo podpre. Da pospravimo ali uredimo dejavnosti, stvari, ki so že dolgo čakale na našo revizijo in zaključek. Da strnemo naše dosedanje dosežke, neuspehe in se iz njih nekaj naučimo, tudi zahvalimo. Vse ima svoj zakaj in svoj zato. Z razlogom nas preplavi nolstagija za starimi časi, da vidimo kako daleč smo prišli. Obujamo naše bogate in raznolike spomine, nam ljubim in dragocenim ljudem. Retrograden čas je idealen za osebni presek svojega delovanja in ustvarjanja.
 
Naredimo notranji » re-start«, zato da, ko bo Merkur ponovno direkten v začetku novembra, bomo lažje štartali z novimi zamisli, pospravljenimi administrativnimi papirji in raznimi popravili.
 
O tem, da bo v novembru Mars še vedno retrograden, in da za tem prihajamo v obdobje mrkov pa nekoliko kasneje.
READ NEXT  Polna luna v ribah 2020
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Book a reading

I offer a variety of astrological chart readings both in person or online