Polsenčni mrk v dvojčkih

moon

Včeraj se je dovršil polsenčni lunin mrk na 8° dvojčkov. V naših krajih ga nismo videli, pa kljub vsemu, mrk lahko močno deluje. Že kar nekaj časa se je občutil nemir, napetost, celo agresija med ljudmi (Mars je še vedno v bojevitem ovnu). Smo v sezoni mrkov, ko dogodki, naš vsakdan potujejo svojo, nepredvidljivo smer. Lahko doživimo nenadne preobrate, ali enostavno nekaj »mrkne«, da s tem obrnemo nov list v našem življenju. Je čas prehoda, introspekcije, da privabimo spremembe v naše življenje.

Dan poprej, 29.11., je Neptun obrnil svojo smer in se že počasi giblje v direktni smeri. Neptun ni samo svet izgub, utvar ter bega, temveč tudi svet, ki nas neločljivo povezuje s tistim kar najlažje opišemo z besedama čista ljubezen. Je naš odnos do boga, kakorkoli si to predstavljamo. Pomembno pa je, da nas poveže z nečim višjim, kot je življenje samo in nam ga pomaga osmisliti.

Lunin mrk je v osnovi polna luna s poudarjeno močjo. Vsaka polna luna doseže svoj vrhunec lunarnega cikla. Ob luninem mrku smo bolj čustveni, razdraženi, odnosi lahko pokajo po šivih.  Tudi vladarica odnosov, Venera, je bila v napetem aspektu z Uranom.

Mrk v dvojčkih nagovarja naš um, misli ter način našega sporazumevanja. Ali samo nabiramo znanje, ali ga znamo tudi uporabiti v širši obliki, kot ga to premore strelec, nasprotno znamenje dvojčkov. Dvojček predstavlja naš linearni, razumni um, medtem ko ga strelec zna prenesti v bolj abstrakten, vizualen element. Mrk je na osi dvojčki- strelec, zato prihajajo v ospredje teme obeh znamenj.  Kako negujemo svoj um in misli, kakšen pogovor imamo sami s seboj? Na kakšen način vzpotavimo komunikacijo z okolico? Besede nosijo svojo moč, v tem času še toliko bolj.

READ NEXT  Polna Luna v levu, januar 2021

Mrk bo predramil znamenja dvojčkov, strelcev, rib in devic, še posebej na stopinji mrka, t.j. 8°. Obris delovanja mrka je do treh stopinj, zatorej tudi tisti v prvi in začetku druge dekade znamenj bodite pozorni. Posredno je mrk lahko naporen tudi za škorpijone in kozoroge.

V dvojčkih nam mrk prinese pomembno novico ali odpre več možnosti izbire. Naj nas dosežejo spodbudne novice ter priložnosti, ki nam odpirajo vrata novih izkustev in spoznanj!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Book a reading

I offer a variety of astrological chart readings both in person or online