Modra luna in vsi sveti

Decorated pumpkin at a local pumpkin show in Preserje, Slovenia. Just before halloween this local village near Ljubljana carves out pumpkins in all shapes and sizes and puts them on display in the street.

Danes se dovrši še ena polna luna v oktobru. Kadar imamo dve polni luni v mesecu, pravimo  drugi luni tudi modra luna. Ta je še izjemno močna, saj poleg tega, da je izrazito Uranska, sovpada s posebnim datumom, 31.10., ko so v starem keltskem izročilu, praznovali konec starega leta, ter se zahvaljevali za ves pridelek, ki ga je izročila mati Zemlja. Kelti so tudi verjeli, da ima ta dan bolj subtilen pomen. Tančica med obema svetovoma (vidnim in nevidnim) je na široko odprta, kar daje možnost povezovanja z duhovnim svetom, z našimi predniki, katera pomembna sporočila nam želijo predati. Kelti so tudi verjeli, da na ta dan pridejo na površje vile, škrati, nagajiva bitja, ki se radi ponorčujejo iz nas. Iz te tradicije je nastal vse splošno znani praznik Halloween, saj se ljudje našemijo, da jih »zli duhovi« ne bi prepoznali. Tudi sladki priboljški prihajajo iz ta iste tradicije, saj s tem privabijo nevidna bitja ter se jim tako zahvalijo za njihovo prisotnostjo.

Krščanska tradicija se je osredotočila bolj na duhovni pomen tega večera.  »All Hallows Eve« ali večer vseh svetih. Zato v nekaterih državah obeležujemo dan vseh svetih.

Polna luna je višek kulminacije lunarnega ciklusa, zato smo v preteklem tednu čutili naraščanje notranjega nemira. Vse je eskaliralo, retrogradni Mars in Merkur sta še potencirala naelektrene energije v ozračju.

Ko govorimo o naelektrenosti, govorimo seveda o Uranu, saj ga povezujemo z elektriko v dobesednem in prenesenem pomenu besede. Udarni šoki v naši družbi je en tak pokazatelj, kako Uran rad deluje. Nepredvidljivo, nenadno, udarno servira z novico, pa nam je to všeč ali pa ne. Uran ne sprašuje, on »useka«! Zelo malo pa je znanega, da Uran vlada tudi nevidnem delu naše preteklosti. t.i. akašam, zapisom naše duše, banki vsega, kar je naša duša počela v svoji bogati preteklosti obstoja na Zemlji. 

READ NEXT  Merkurjev obrat v direktno gibanje, še zadnjič v letu 2020

Zato ima ta dan danes trojno moč: keltsko tradicijo vseh svetih, pono luno, ki vse ojaša, ter Uranom, ki nam daje priložnost, da se povežemo tudi z zapisi naše akaše.

Noč ima svojo moč. Prižgimo svečke, saj se tako povežemo z ognjem, z duhom. Na ta način se poklonimo dušam, ki so na to noč bolj prisotne, in prisluhnimo subtilnim sporočilom. Lahko tudi mi pošljemo priprošnje za razrešitev, ki nam jih linija prednikov želi predati. Neskočno je možnosti. Ni »naključje«, da se ta proces odvija v škorpijonu, mojstru globin, karme in dušnih povezav. Njegovo nasprotje je bik, znamenje našega fizičnega telesa. Škorpijon- bik, most med fizičnim in duhovnim svetom, zato je današnja polna luna tako edinstvena in posebna. Dobro jo izkoristimo! 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Full moon in pisces
Transits

Full Moon in Pisces

Astrologically intense months We are entering two astrologically intense months. It began with a full moon in the subtle sign of Pisces. Since yesterday we

Read More »

Book a reading

I offer a variety of astrological chart readings both in person or online