Prvi kvadrat med Saturnom in Uranom v letu 2021

Zvečer se dovrši zelo pomemben astrološki aspekt med Saturnom in Uranom, ki bo prevladoval skozi celo leto 2021. Gre za zadnji, padajoči kvadrat med Saturnom in Uranom na 7° obeh fiksnih znamenj. Saturn je v vodnarju, Uran pa v biku.

Arhetipsko sta si planeta že v osnovi zelo različna. Iz grške mitologije poznamo zgodbo, ko je Kronos (Saturn) kastriral svojega očeta Urana, boga neba. Tudi v astrologiji ni nič drugače. Saturn predstavlja red in disciplino, vso tradicionalno in staro, tisočkrat preverjeno skozi dolgotrajne izkušnje. Uran pa na drugi strani simbolizira pravo preizkušnjo za Saturna, saj izziva in ne prenese stagniranja (Saturn), mirovanja in »statusa quo«. Uran bo vedno iskal novo smer razvoja, napredka in osebne svobode. Če se Uran ne bo strinjal z obstoječim redom, ga lahko gladko povozi, tudi s silo, če je ta potrebna. Zato je Uran poznan kot planet revolucije, upora za svobodo in nov veter sprememb v naši družbi.

Vsak kvadrat predstavlja stres, napetost med planetoma, saj vsak planet vleče svojo moč na svojo stran. Trenje med planetoma bo potekalo toliko časa, da bo na koncu to vedno privedlo do konkretnih rezultatov. Prvi kvadrat vedno odpre vrata bodočim dogodkom, zato opazujemo sebe in svet okrog sebe, kaj se bo v prihodnjih dneh in mesecih dogajalo. Drugi kvadrat bo 14.6., ko je Saturn že retrograden, in smo v vmesni fazi dogodkov, zadnji kvadrat pa bo ob koncu leta, ko je Uran retrograden, in se kvadrat med planetoma še zadnjič dovrši in šele takrat nam bo jasno, kaj sta nas oba planeta pravzaprav naučila na osebni in kolektivni ravni.

READ NEXT  Polna Luna v levu, januar 2021

Z zagotovostjo pa vemo, da bo prihajalo do notranjih in zunanjih sporov med starim (Saturn) in novim (Uran), med tradicijo in nekonvencionalnostjo, med avtoritetami vseh vrst in osvobajanjem le teh. Trenja med vztrajanjem v rigidnost družbenega sistema in posodobitev le tega. Uran bo zahteval več svoboščin, pravic do enakih možnosti za dobro vseh ljudi. Moč bo v množicah ljudi, ki se povezujejo med seboj in poskušajo spremeniti zastarelost sistema. Več bo hrupa in aktivnosti po družbenih omrežij, saj Uran vlada le tem.

Na osebni ravni pa poglejmo v svoje rojstne karte, na katerih področjih se bo ta notranji boj in prenova dogajala v naših življenjih. Trenutno so na udaru fiksna znamenja (vodnar, bik, lev, škorpijon) na 7°, najbolj očitno, kjer so osebni planeti (sonce, luna, Merkur, Venera, Mars) ter kotne točke (asc/dsc, ic/mc).

Kvadrati so v tradicionalni astrologiji razumljeni kot nekaj negativnega, vendar še vsak notranji konflikt in moč, ki jo s tem pridobiš, vedno pripelje do rešitve obstoječega problema. Brez notranje dinamike ni  volje, da se zavest človeka lahko izboljša in spremeni.

Letošnji kvadrat med planetoma je padajači, kar predstavlja krizo v naši kolektivni zavesti. Nazorno se to vidi v krizi spopadanja z epidemijo in okoljsko krizo, ki jo bo Uran v biku še bolj izpostavil skozi svoje potovanje v znamenju bika.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Book a reading

I offer a variety of astrological chart readings both in person or online