Polsenčni mrk v kozorogu 2020

Pa smo le dočakali še zadnji mrk v tem konfuznem, »mrčevskem« obdobju, ko nič nima več pravega smisla. Še posebej teden dni pred današnjim luninim mrkom je bil še posebej napet.

Zjutraj se je dovršila polna luna na 13 °kozoroga v obliki polsenčnega mrka. To je bil od leta 2018 še zadnji mrk na osi kozorog/rak.  Ponovno bomo imeli mrke v kozorogu/raku šele v letu 2028. Do takrat si lahko vsi kozorogi in raki oddahnete od nenehnih sprememb, preobratov in novosti. Tudi vsi ovni in tehnice lahko lažje zadihate od različnih blokad in stran poti.

Tako se bomo od danes naprej v nadaljnem letu in pol ukvarjali s tematiko dvojčki/strelec, saj naslednje obdobje mrkov prihaja v novembru in decembru 2020.

Vsaka polna luna je čas kulminacije, viška lunarne energije, v obliki mrka je ta energija še toliko bolj poudarjena. Ker je v kozorogu, pridemo do dokončnih zaključkov, odločitev, ki nas razbremenjujejo starih okvirjev, preživetih struktur (kozorog), in s tem ustvarjamo svojo novo realnost na podlagi novih dognanj, ki smo jih doumeli v času Venerine retrogradnosti in zadnjega sončnega mrka na letošnji prvi poletni dan. V naravi vse harmonira med seboj in se dopolnuje. Merkur je še vedno retrograden, zato počakajmo z realizacijo novih načrtov po 13.7. V času, ko je Mars retrograden v ovnu, bo na svoji poti večkrat aktiviral stopinje mrkov v kozorogu/raku. Današnji mrk bo Mars aktiviral v tednu od 17.do 21.7. Takrat bomo pri sebi tudi preverili, ali so bile odločitve in dognanja v času mrka pravilna, ali rabimo izpiliti še zadnje, majhne podrobnosti, ki nas bodo popeljale v boljšo smer, v smer po kateri že dolgo časa hrepenimo. Takrat bomo tudi že v času poletnega leva, ki nam bo dal poguma in zanosa, da se bomo novih načrtov in zamisli tudi dejansko res lotili.

READ NEXT  Polna luna v ribah 2020

Sabijski simbol za stopinjo mrka: starodaven relief uklesan v granit

Kakšna lepa simbolika, ki se ujema s kozorogom. Obdržimo modrost in dragocenosti, ki smo jih na svoji poti že osvojili. Čas je, da ustvarimo nov relief na platnu našega življenja. Tu smo, da s svojo modrostjo kažemo luč na svetu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Aquarius
Transits

Last Quarter in Libra

After weeks of Capricorn’s dominance and intensity, Mercury entered Aquarius yesterday. Together with Venus (currently in Pisces) and Mars (in Sagittarius) Mercury in Aquarius helps

Read More »
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest