Mars gre direkt

Forest
Po dveh napornih mesecih se je planet akcije in naše volje, Mars, le obrnil svojo smer in trenutno še navidezno stoji na mestu. Jutri se bo že premaknil malo naprej in tako ponovno pridobival na hitrosti. Ta čas je bil naporen, saj je Mars v svojem domu, ovnu, retrogradna smer pa ga je še bolj omejila in njegovo proaktivno delovanje. Mars tako ostaja v ovnu in se nenavadno dolgo zadržuje v tem znamenju, kar šest mesecev predno bo v začetku januarja zapustil ovna in ga prepustil bolj umirjenemu biku. V tem času smo se naučili potrpežljivosti, strpnosti, izbirali smo bitke za katere se je bilo vredno boriti ter pustili druge, kjer smo naleteli na gluha ušesa. Sedaj bomo malo lažje delovali, moč in volja se vračata.
 
Še vedno smo pod vplivom zadnje velike konjunkcije med Jupitrom in Plutonom. Ker sta v zadnji dekadi kozoroga, s Saturnom prav tako v kozorogu, čutimo vso tesnobo, pritisk, ki ga kozorog in Saturn izvajata. Tako delovanje Saturna na koncu vedno obrodi sadove. Stvari se morajo zaostriti, otežiti predno se lahko izboljšajo. Legenda pravi, da je bila knjiga modrosti o I-Ching-u napisana, ko je bilo poravnanih kar sedem planetov v kozorogu! Navsezadnje, v kozorogu se urimo, izmostrujemo ter pridobivamo vso paleto znanja in izkušenj skozi naše življenje.
 
Zaključujemo tudi z lunarnim ciklom, saj ponoči luna »crkne«, in ni vidna. Prične se nova luna, ko nas energija usmerja, da se posvetimo svojim zadolžitvam, projektom in ciljem. Nova luna je v škorpijonu, znamenju globine in čustev, zato smo lahko bolj občutljivi ali pa tudi bolj vzkipljivi. Z ravno direktnim Marsom še toliko bolj. Škorpijon nagovarja skupno dobrino v partnerstvu in našo najglobjo intimno ter temo. Ne glede za kaj se odločimo, škorpijon pričakuje odkritost in pripravljenost za novo smer in spremembe. V škorpijonu se tudi zazremo vase, tu iščemo svojo preteklost, da se iz nje kaj naučimo. Odličen čas za meditacijo, sprostitev in » soul searching.«
 
Ne pozabimo, da nas zadnji dan novembra čaka še obročasti lunin mrk v dvojčkih, štirinajst dni kasneje pa še popolni sončni mrk v strelcu. Vpliv mrkov se že čuti, saj začnejo delovati najmanj tri tedne prej. Bolj, ko se približujemo mrkoma, čas potuje po svoji nenavadni, nepričakovani tirnici. Več o tem pa nekoliko kasneje.
READ NEXT  Modra luna in vsi sveti
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Book a reading

I offer a variety of astrological chart readings both in person or online